För sakpolitik sedan 1994

Åhuspartiets nyligen omvalde ordförande Jan Olsson är död

Jan Olsson dog söndagen den 26 februari. Han dog under arbetet när han i sitt företag Stora Safaribåten Landskapet JO AB var ciceron för en mindre grupp deltagare i Kristianstads Vattenrike.

21 februari omvaldes Janne som ordförande i Åhuspartiet. Janne var partiets förstanamn i valet 2014 och var partiets aktive representant i kommunfullmäktige i Kristianstad. Han har dessförinnan under två mandatperioder företrätt partiet i Miljö- och Hälsoskyddsnämnden.

Åhuspartiet har genom Jannes bortgång för andra gången på drygt en månad förlorat en uppskattad, aktiv, driven och kunnig medlem.

Vi är inom Åhuspartiet innerligt tacksamma för det arbete och det engagemang som Janne gjort och haft för partiet under de drygt tiotalet år han varit med. Han har med stor arbetsvillighet och gott driv bidragit med omfattande kompetens och kunnighet. Saknaden av Janne är stor. Tomrummet är stort.

Åhuspartiet håller tisdagen den 14 mars extra årsmöte för att på nytt ta beslut om vem som ska axla ordförandeskapet i partiet. Först därefter ändras uppgifterna under rubriken I politiken, där Åhuspartiets styrelse respektive politiskt aktiva visas.

Denna text kan komma att kompletteras.

2017-03-07/Åke Hultqvist, kvarvarande grundare av partiet

Bilderna i bildspelet på Jan Olsson är tagna av mig, Åke H, på en tur med Safaribåten på Helgeå och i Hammarsjön juni 2011.

Janne är här i sitt rätta element – och i sitt esse. Med gedigen kunskap förmedlar och speglar han på ett enkelt och engagerat sätt förändringar i landskapet från årtusenden tillbaka – till varje fågel som i stunden visar upp sig inför hans genom åren otaliga grupper av intresserade passagerare. Som ciceron var han populär och en fängslande förmedlare.