För sakpolitik sedan 1994

Nyheter

Täppetgym i förvar – hot mot folkhälsan, Kb 20150810

Att ”förstöra” är enkelt. Att återställa tar ibland onödigt lång tid – om det sker över huvud taget!?

Det populära gymmet på Täppetstranden togs efter midsommar bort för att Åhus Beachhandboll Festival behövde plats för ytterligare en spelplan. För att utveckla en av Skånes främsta attraktioner kan detta skäl ses som acceptabelt.

I samma grad oacceptabelt är att utegymmet inte byggdes upp på en ny plats innan Beachhandbollsturneringen började, vilket utlovats. Detta är ett uppenbart svek från i ärendet ansvariga i Kristianstads kommun. Många har därför denna sommar berövats sin uteträningslokal.

Läs hela insändaren under I media

Lokala partiers nätverk sprider sig, Kb 20150804

Åhuspartiet valdes in i Lokala partiers nätverks styrelse.

Lokala partiers nätverk har nu haft sin andra stämma, vilken hölls i Bollnäs. Vid denna valdes även en representant för Åhuspartiet i Kristianstads kommun in i styrelsen. LPN finns därmed också representerat söder om Storstockholm, vilket vi är väldigt glada över.

Läs hela debattartikeln under I media

Höjd VA-taxa ska ge rent vatten i hela kommunen, Kb 20150731

Sommaren 2015 går för boende i Everöd, Östra Sönnarslöv och Huaröd med omland till historien som det otjänliga dricksvattnets.
För att i möjligaste mån undvika liknande händelser i framtiden inom Kristianstads kommun gäller det att med skyndsamhet investera i nya vattenverk, ledningar och annat som säkrar en fortsatt hög hygienisk kvalitet på vårt mest oumbärliga livsmedel, vatten.

Läs hela debattartikeln under I media