För sakpolitik sedan 1994

Nyheter

C4 Teknik behöver ny ledningsstruktur, bolagisering för att undvika nya misslyckanden

C4 Teknik är en koloss på lerfötter. På grund av sina många, varierande, väsensskilda och därför omöjliga ansvarsuppgifter har misslyckande förvaltningschefer avlöst varandra.

Frågan om partiell bolagisering av C4 Teknik bör snarast utredas. En tillsättning av en ny ordinarie förvaltningschef får anstå i avvaktan på det ställningstagande utredningen föranleder.

Läs hela insändaren under I media

Krav majoriteten tar aktivt beslut om omsorgsboenden

Öppet brev till den styrande majoriteten (S+FP+C) i Kristianstads kommun. Behovet av vård- och omsorgsplatser börjar bli akut.

Antalet köande till vård- och omsorgsboenden i Kristianstad var 18 september uppe i 100 personer medan antalet lediga boende endast ett fåtal. Nu behövs ett gemensamt mål från politiken för att stimulera och utmana alla aktörer inom vård- och omsorg oavsett utförare.

Verkligheten måste gå före vissa partiers ideologi. Det är dags att ta av sig de ideologiska skygglapparna och se till medborgarnas bästa.

Läs hela debattartikeln under I media

Stöd konkurrensnyttiga lågpriskedjor i Åhus

I den fjärde största tätorten i före detta Kristianstads län, ÅHUS, råder en till synes speciell situation gällande dagligvaruhandeln.

Vad har då kommunen gjort åt saken för intresserade företag och medborgarna i den största basorten, Åhus? Oss veterligen ingenting positivt.

Läs hela insändaren under I media