För sakpolitik sedan 1994

I media

Stöd konkurrensnyttiga lågpriskedjor i Åhus

I den fjärde största tätorten i före detta Kristianstads län, ÅHUS, råder en till synes speciell situation gällande dagligvaruhandeln. Ortens enda matvarubutiker, ICA Kvantum och Coop Konsum, har nämligen ingen konkurrens från de stora kedjorna, som Lidl, Netto och Willys. Dessa tre har dock alla under senare år utan framgång sökt etableringsmöjligheter i Åhus. Konsumenterna är undrande.
PDF

Täppetgym i förvar – hot mot folkhälsan, Kb 20150810

Att ”förstöra” är enkelt. Att återställa tar ibland onödigt lång tid – om det sker över huvud taget!? Det populära gymmet på Täppetstranden togs efter midsommar bort för att Åhus Beachhandboll Festival behövde plats för ytterligare en spelplan. För att utveckla en av Skånes främsta attraktioner kan detta skäl ses som ac-ceptabelt. I samma grad oacceptabelt är att utegymmet inte byggdes upp på en ny plats innan Beachhandbollsturneringen började, vilket utlovats. Detta är ett uppenbart svek från i ärendet ansvariga i Kristianstads kommun. Många har därför denna sommar berövats sin uteträningslokal.
PDF

Lokala partiers nätverk sprider sig, Kb 20150804

Åhuspartiet valdes in i Lokala partiers nätverks styrelse. Lokala partiers nätverk har nu haft sin andra stämma, vilken hölls i Bollnäs. Vid denna valdes även en representant för Åhuspartiet i Kristianstads kommun in i styrelsen. LPN finns därmed också representerat söder om Storstockholm, vilket vi är väldigt glada över.
PDF