För sakpolitik sedan 1994

I media

Ska inte vårdbehövande få likvärdig service? – insändare KB 20200217

Vårdcentralen i Åhus står i en särklass i nordöstra Skåne - på negativt sätt! Det visar den nationella patientenkät som Kristianstadsbladet redovisade 5 februari. Region Skåne bör se till att snabbast möjligt ta itu med de uppenbart problematiska vårdcentralerna – och bör lämpligen börja med Åhus VC, anser Åhuspartiet. Läs hela insändaren i pdf-filen här.
PDF

Dålig självkänsla bakom politikernas oblyga badhushybris – Debatt KB 20190914

När kommunfullmäktige i Kristianstad på tisdag tar beslut om att bevilja startbesked för att uppföra ett badhus på Näsby visas att de kan tänka i nya banor. Exakt två. I träningsbassängen som bana nio och tio! Det är klokt tänkt – i ett förslag som är präglat av vad som kan tolkas som vissa politikers och tjänstemäns oblyga bad i hybris. Läs hela debattartikeln här!
PDF

Nämnden tog ny taxa med ansvar – debatt KB 20190607

Framåtriktat, klokt, absolut nödvändigt! Nya tekniska nämnden i Kristianstads kommun tog ansvar och beslöt att höja VA-taxan för brukningsavgifter med åtta procent. I Åhuspartiets debattartikel i KB före beslutet angavs priset för en liter rent vatten till 6 öre per liter. Detta var en medveten "felaktighet". Läs om det rätta priset här!
PDF