För sakpolitik sedan 1994

I media

Anders Björklund har tagit sitt sista andetag – Minnesord KB 28 mars 2021

Anders Björklund har tagit sitt sista andetag. Han tog det den 20 januari, 79 år gammal efter att i ett antal års kamp mot cancer. Anders kom med i Åhuspartiet våren 1994, strax efter dess grundande. Han blev styrelsemedlem direkt och var det till sista andetaget. Han var under drygt ett decennium partiets ordförande och tjänade partiet väl under flera år i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Läs mer om Anders i pdf-filen!
PDF

Ska inte vårdbehövande få likvärdig service? – insändare KB 20200217

Vårdcentralen i Åhus står i en särklass i nordöstra Skåne - på negativt sätt! Det visar den nationella patientenkät som Kristianstadsbladet redovisade 5 februari. Region Skåne bör se till att snabbast möjligt ta itu med de uppenbart problematiska vårdcentralerna – och bör lämpligen börja med Åhus VC, anser Åhuspartiet. Läs hela insändaren i pdf-filen här.
PDF

Dålig självkänsla bakom politikernas oblyga badhushybris – Debatt KB 20190914

När kommunfullmäktige i Kristianstad på tisdag tar beslut om att bevilja startbesked för att uppföra ett badhus på Näsby visas att de kan tänka i nya banor. Exakt två. I träningsbassängen som bana nio och tio! Det är klokt tänkt – i ett förslag som är präglat av vad som kan tolkas som vissa politikers och tjänstemäns oblyga bad i hybris. Läs hela debattartikeln här!
PDF